Font Romeu Pyrenéerna 3-7 juli 2019

Font Romeu Pyrenéerna 3-7 juli 2019

Gemenskap och upplevelser i Franska pyreneérna!

Obs! Nytt förbättrat upplägg 2019!

För 7:e (!) året i rad arrangerar vi en resa till Font Romeu och tävlingen Kilian Classik i början av juli och år ordnas dessutom resan även med direktflyg från Helsingfors. Loppet bjuder på fantastiska omgivningar och Pyrenéerna visar sig från sin bästa sida, en sann fröjd för ögat! I år uppdaterar vi också upplägget till det bättre så du får ännu mer upplevelse!

IMG_1945

Vi startar resan med att transporteras ut hela vägen till ett bergshotell mitt bland Pyrenéerna vackra berg med snövita toppar! Här spenderar vi 2 dygn med turer och äventyr, både som rekning inför loppet men också för att njuta. Var du än vänder dig ser du endast bergstoppar då detta hotell är det enda i sig mitt ute i naturen på över 2000 möh.

IMG_1878

På fredagen springer vi ner till soliga Font Romeu för en spännande weekend fylld av förberedelse och bergslöpartävling. Det häftiga loppet har två olika distanser och du kan välja mellan 20 km eller 42 km. Under långa distanser bestigs även det högsta närbelägna berget Carlit på 2921 möh!

IMG_8749.JPG

Genom åren har den här resan attraherat en stor grupp löpare varje år och det är svårt att svara på exakt varför så många kommer, och så många blir återkommande resenärer på resan?! Kan det vara vildhästarna, vyerna eller utmaningen? Eller är det den stora gemenskapen i gruppen som hejar in varandra i mål hela lördagen. Eller all pepp inför och partyt efteråt? Eller är det helt enkelt alltihop? I år får du fortfarande det fantastiska loppet och den fina gemensamma uppladdningen, men 2019 får du också extra mycket berg och upplevelse!

Varmt välkommen!

IMG_1942

Resefakta

Datum: 3-7 juli 2019
Typ av resa: Nytt upplägg! Extra mycket upplevelser – och som alltid det populära loppet Kilian Classik!
Nivå: Flera nivåer under dagarna, på loppdagen väljer du mellan 20km eller 42km.
Begränsat antal platser

Font Romeu, Frankrike

Font Romeu är staden mitt i Pyrenéerna mellan Frankrike och Spanien. Staden erbjuder en strålande vacker vy över mäktiga berg på upp till 2900 höjdmeter. Font Romeu är känd som den soligaste skidorten i Frankrike med över 3000 timmar sol varje år. Dess exceptionella väderlek gör den till en sann juvel mitt i Pyrenéerna. Dessutom är staden fylld av restauranger, butiker, nattklubbar, sportcentrum och mycket mer.

Carlit Font Romeu Marathon

 

Capture-d’écran-2018-01-31-à-23.59.26

Energi: ca 6 energistationer

För att maximera upplevelsen har Kilian Classic 45 km fr.o.m. 2018 ändrats till en helt ny rutt på 42 km. Dock är det självklart minst lika fantastiska banor som alltid!

Att beskriva Kilian Classik 42 km som också heter Carlit Maraton är svårt med ord. Endast bilder kan visa den vackra resa löparen får vara med om. Men bilderna gör ändå inte loppet riktigt rättvisa! Kilian’s Classik är en upplevelse utan dess like. Med Pyrenéerna som bakgrund bjuds löparen in till en miljö som fångar ditt intresse från första till sista stund! Loppet är oftast lite längre än just 42 km (vilket är typiskt för bergslopp!), så räkna med några kilometer extra påslag…  Loppet bjuder på många höjdmeter och mycket värme. Den första halvan är den mest påfrestande både vad gäller höjdskillnad och tidskrav och det börjar gå uppför redan vid start. Men vem tackar väl nej till en utmaning!? Loppets högsta punkt på 2974 m nås efter ca 25 km in i loppet.  Äventyret fortsätter hela vägen upp och över berg, rötter och stenar. Slutligen välkomnas du som en vinnare mitt i Font Romeus centrum!

Obs! Toppbestigning ingår!

Superhäftigt! Mitt i loppet genomförs en toppbestigning av Carlit 2921 möh. Toppen är spektakulär och den högsta i närområdet. På vägen upp kommer löparen ta en riktigt slingrande bergsstig och den sista biten har några exponerade partier. En sann adrenalinkick! Ps. 20km-loppet går inte över Carlit toppen. 

Antal höjdmeter: 2267 m
Lägsta punkt: 1760 m
Högsta punkt: 2874 m

OBS! Löparen i 42 km-loppet skall bära med sig en obligatorisk utrustning. Utrustningskravet består av följande: Löparryggsäck fylld med vätska, vindjacka, räddningsfilt/aluminiumfilt, energi, buff, mobiltelefon och visselpipa. Hör av dig till Team Nordic Trail om du har frågor om utrustningskravet.

Trail des Lacs de Font Romeu

 

Capture-d’écran-2018-02-01-à-00.00.32

Energi: ca 4 energistationer

Kilian Classik 20 km bjuder också på magisk natur. Loppet bjuder på mycket utmanade 20 km (räkna med något längre… 2018 landade loppet på 25km) och löparen kommer att kastas in i ett äventyr! Banan är ny även här sedan 2018 vilket ger mer upplevelse för distansen!

Inför detta lopp rekommenderar Nordic Trail följande utrustning: Löparryggsäck med vätska, energi, mobiltelefon och visselpipa.

Antal höjdmeter: 1281 m
Lägsta punkt: 1760 m
Högsta punkt: 2205 m

Måltider

Samtliga måltider ingår i resan bortsett från lördag och söndag lunch. På lördag lunch är du ute och springer och äter dig mätt på loppets vätskestationer. På söndag lunch är fri dag och resenärerna får välja sin dag efter önskemål.

Boende

läs mer under fliken ”boende”.

Information om ultraloppets obligatoriska utrustning