Nybörjarkurser

Trail Intro nybörjarkurser hösten 2018

Kurser hösten 2018

Jakobstad

Tisdagar kl. 18.30 samling på parkeringen vid Lillsand

Start 21 augusti

Vasa 

Torsdagar kl. 18.30 samling vid Skogsberget

 

Pris 70 euro per kurs

Anmäl dig här >>

Motiveras, inspireras, utvecklas.

Har du aldrig riktigt lärt dig att tycka om löpning? Eller är du en person som egentligen gillar löpning, men aldrig får till den där riktiga kontinuiteten? Eller kanske har du aldrig vågat dig på löpning innan?

Oavsett anledning är du välkommen till oss! Vår Trail Intro kurs är för dig som är nybörjare i löparskor. Kanske har du bara sprungit på asfalt innan och vill nu ha en introduktion till löpning i skogen. Lika viktigt som det är med variation och delmoment i kursen, lika viktigt är det att du upplever löpglädje under kursens gång.

Begränsat antal platser – först till kvarn!

På Team Nordic Trail brinner vi för löpning och vi vill inspirera andra att känna samma sak. Du behöver inte vara erfaren i spåret, äga den senaste löparklockan eller kunna rabbla löpartermer. Se till att ta dig till kursstart så ska vi se till att du får givande och utvecklande träning på ett inspirerande och lustfyllt sätt.

Ledare

Vi brinner för att inspirera dig

Ledare hos Team Nordic Trail tar hand om er nybörjare i löparskor. Våra ledare kommer att bjuda på träning med det lilla extra. De brinner för att skapa en mer hälsofrämjande miljö för många människor. Tillsammans vill vi skapa möjligheten att bidra till friskare, gladare och sundare medmänniskor. Våra ledare är utbildade inom löpkunskap med och de har mångårig erfarenhet av löpning.

Vanliga frågor

Vad är Trail Intro?

Trail Intro är en nybörjarkurs för löpare. Du behöver inte vara löpare sedan innan, men ha ambitionen att testa på löpning i grupp. Våra ledord är träning, upplevelse och gemenskap!

Vad är traillöpning?

Trail är ett samlingsnamn för löpning i skogen och på stigar. Traillöpning är generellt sett mycket mer skonsamt för knän och leder än den sedvanliga asfaltslöpningen.

Kan alla vara med på kursen?

Kursen är för alla som vill testa löpning i skog och terräng i grupp. Du kan vara med oavsett om du aldrig har sprungit i terrängen innan eller om du vill snöra på dig dina löparskor för första gången. Vi anpassar intensiteten efter deltagarna och vi kommer att arbeta mycket med repetition och feedback.

Vad består ett träningspass av?

Varje träningspass kommer att inkludera ett delmoment som listats i kursen. Vi genomför alltid gemensam uppvärmning och nerjogg utöver delmomentet. Vi inkluderar även övningar, löpskolning, styrka med mera som komplement till din utveckling. Varje träningspass är en timme långt och det är anpassat för Intro-löpning. Vi springer med andra ord inte i en hel timma i sträck, utan delar upp timmen i olika delmoment med varierande passupplägg.

Vad händer om jag missar ett pass?

Du är varmt välkommen på övriga pass inom kursen. Vi kommer att jobba med mycket repetition och feedback med ambitionen att alla löpare skall få med sig samtliga grundstenar trots eventuellt uteblivet pass.

Blir jag medlem i Team Nordic Trail?

Denna kurs är en extern kurs hos Team Nordic Trail. För att lösa medlemskap efter kursen kommer samtliga kursdeltagare att få ett förmånligt erbjudande för att fortsätta träna med Team Nordic Trail.

Delmoment

Löpteknik

 • Grundläggande löpteknik
 • Grundläggande löpteknik med fokus på trail
 • Löpskolning och löpskolningsövningar

Långa intervaller

  • Klassiska långa intervaller på snitslad stig
  • Fokus på uthållighet

Uppförslöpning och backintervaller

   • Löpteknik uppförslöpning
   • Styrkeövningar för att förbättra uppförslöpning
   • Korta explosiva backintervaller i olika nivåer

Fartlek

   • Fartlekspass med fokus på att lära sig att nyttja terrängen utifrån förutsättningarna

Korta intervaller

   • Fokus på högintensiv träning
   • Explosivitet och maximal syreupptagningsförmåga

Löparstyrka

  • Fokus på övningar som stärker muskler du specifikt använder vid löpning
  • Vi tränar bål, höfter, rumpa, lår och vader

Nedförs- och uppförslöpning

 • Grundläggande löpteknik nedförslöpning

Avslutning

 • Avslutningspass

Alla kan vara med

– Även om du aldrig sprungit tidigare!

Nu är vår populära 8 veckors nybörjarkurs Trail Intro tillbaka! Vi lovar att det blir en perfekt kickstart för din löpning.


Kursen innefattar:

 • 8 veckor löpträning med olika delmoment
 • Kunniga och inspirerande ledare
 • Personlig feedback
 • Specialerbjudande på fortsatt träning och löparläger efter avslutad kurs

Kurser våren 2018

Jakobstad

Tisdagar kl. 18.30 samling på parkeringen vid Lillsand

Start 10 april

Vasa 

Torsdagar kl. 18.30 samling vid Skogsberget

Start 3 maj

Pris 90 euro per kurs

Anmäl dig här >>