Marocko och Atlasbergen, 23-30 mars 2019

Marocko Atlasbergen 23-30 mars 2019

DIREKTFLYG FRÅN HELSINGFORS TILL MARRAKESCH

Upplev Atlasbergens spektakulära natur- och kulturliv längs vägen mot Nordafrikas högsta topp!

En av våra mest populära resor! Följ med oss på en löpar- och vandringsresa fylld av storslagen natur, höga toppar och ett rikt kulturliv. Vi startar vid foten av Atlasbergen i den pittoreska byn Imlil, 1700 möh, för att sedan ta oss an det magnifika och kontrastfyllda bergslandskapet.

På vår väg mot Nordafrikas högsta topp Jbel Toubkal, 4167 möh, möter vi en varierad natur där karga bergssluttningar och högalpin terräng varvas med frodiga terrassodlingar och vackra vattenfall.

I dalarna kommer vi att passera flera byar där vi kommer i kontakt med berberna, ursprungsbefolkningen i Marocko. Vi får insikt i deras kultur och traditioner, samtidigt som vi får känna dofterna av det Marockanska köket. En kombination av kulturella och äventyrliga upplevelser!

Välj löpning eller vandring!

Vill du uppleva en storslagen natur och kultur, ta dig fram i varierad terräng samt utmana dig själv? Då ska du följa med på denna resa! Oavsett om du springer, går eller powerwalkar kan du vara med på denna resa! Varje dag väljer du om du vill springa eller vandra, och många dagar kan du även byta vid lunch. Med andra ord har vi haft både vana och snabba ultralöpare till deltagare som aldrig tagit ett löpsteg! – Alla kan vara med!

marocko

Resefakta

Datum: 23-30 mars 2019
Typ av resa: Löpning & vandring i 2-3 grupper
Nivå: För alla nivåer
Resans pris: 1400 €
Begränsat antal platser

Anmälan öppen!

BOKA NU!

 

Innehåll paketresa

 • Alla aktiviteter på plats samt tillstånd
 • Bestigning av Nordafrikas högsta berg Jbel Toubkal 4167 möh
 • Hjälp med visumhantering
 • Flyg tur och retur från Stockholm till Marocko
 • Alla transporter i Marocko
 • Boende samtliga nätter (del i dubbelrum och trippelrum i Imlil, mixad enkel sovsal i övrigt)
 • Helpension alla dagar
 • 2-3 ledare från Team Nordic Trail
 • 6-8 marockanska guider och lokal support
 • Vandring Atlasbergen

  Nivåer

  Vi kommer att ha flera ledare på plats och erbjuder två olika nivåer; en grupp för löpning och en grupp för vandring. För att få bästa möjliga upplevelse rekommenderar vi dock att du har en medelgod grundfysik. Gruppindelningen sker på plats men redan när du bokar resan kan du ange om du önskar springa eller vandra. För Team Nordic Trail är gemenskap viktigt, med andra ord är detta en resa både för dig som reser ensam och för er som reser två eller flera – vi är alla på resan tillsammans!

  Utrustning

  Team Nordic Trail skickar ut information inför avresa med förslag på packningslista och detaljerat program ca 30-45 dagar innan avresa. Du kan dock redan nu hitta en preliminär utrustningslista under fliken ”utrustning” ovan.

  Flygtider

  2019-03-23 12:40
  D8760
  Helsinki – Marrakech
  2019-03-30 17:15
  D8761
  Marrakech – Helsinki

  Facebookgrupp

  Gå gärna med i resans Facebookgrupp. Där kan du diskutera med andra deltagare eller ställa frågor om du undrar över något.

  hanna10

  Ledare

  Vi har alltid ledare från Team Nordic Trail på plats på våra resor och läger, både i Sverige och utomlands. Våra ledare har både nödvändiga utbildningar samt är inspirerande och motiverande individer! I Marocko tar vi dessutom hjälp av fantastiska lokala guider. Specifika ledare presenteras innan avresa.

  Visum

  Du behöver ej ansöka om Visum i förtid, detta fylls i på plats i Marrakech. Obs! Se till att ditt pass är giltigt mer än 6 mån efter avresa. Inför resan kommer vi att skicka ut ett informationsbrev med mer information, men hör av dig redan nu om du har några som helst frågor eller funderingar.

  Marocko

  Marocko är det enda landet i Afrika som har kust vid både Medelhavet och Atlanten. I norra Marocko ligger det viktiga Gibraltarsundet som förbinder Medelhavet med Atlanten. Sundet utgör också en naturlig gräns mot Spanien. Marocko är ett bergrikt land. Atlasbergen sträcker sig genom landet i riktningen sydväst-nordöst och i norr finner man Rifbergen. Majoriteten av Marockos befolkning bor norr om dessa berg eftersom söder om bergen finns ökenlandskap. Landet har 33,3 miljoner invånare (2014) och landets huvudstad är Rabat. I de norra delarna av landet råder ett medelhavsklimat med torra heta somrar och lite svalare regniga vintrar. Söder om Atlasbergen breder Saharaöknen ut sig med ett typiskt ökenklimat, varmt och mycket torrt året runt.

  Resans preliminära program. 

  Information om boende och mat.

  Utrustningslista.

  _DSC4995

  Ansvarig för den Finska resan till Marocko och Atlasbergen är Ida Kronholm. Som hjälpledare fungerar Kleo Ketonen.

  Telefon: 050-3562995
  E-post: ida@teamnordictrail.se
  Ida Kronholm

 • Kleo Ketonen