Höga Kusten 1-3 juni 2018

Löparcamp i Höga Kusten 1-3 juni 2018

Löparläger i FriluftsByn mitt i det fantastiska världsarvet Höga Kusten – Upplev magin med oss!

Följ med på löparläger till Höga Kusten och bo i magnifik unik miljö! Det här området är ett riktigt one of a kind! Dessutom bor vi närmare naturen än någonsin då du som deltagare bor i eget tält hela lägret (eller om du som deltagare väljer till att bo i stuga). Avskalat men berikande!

Underbara Höga Kusten!

Höga Kusten har blivit fantastiskt populärt de senaste åren för löpare och vi vet mycket väl varför! Utmaningen, äventyret och ändå ”så nära” till hands. Tuffa och utmanande passager men direkt när du kommer över dem så belönas du med helt galna vyer och upplevelser!Vi säkerställer allt runtomkring (måltider, aktiviteter och logistik) så att du ska kunna njuta av området och träningen till det yttersta. Många timmar i löparskorna kring häftiga Skuleberget kombineras med upplevelselöpning i härliga Skuleskogen.

Vi äter dessutom kanongod mat i Friluftsbyn och uppe i toppstugan på Skuleberget. Toppstugan bjuder på fantastiska vyer ut över den sagolika uppbyggda kustremsan.

Det kommer att bli en upplevelserik resa med oss, och vi lovar både möra ben, fantastisk gemenskap och underbar miljö

Välkommen på upplevelselöpning!

Mer information

Hur funkar det med tältlöparläger egentligen?

Istället för att bo på hotell eller vandrarhem tar du som deltagare med dig ditt eget tält, liggunderlag och sovsäck och ordnar eget boende vid Friluftsbyn. Tältplatsen är såklart inkluderad under hela lägret för dig som deltagare. (Du kan köpa till bädd i stuga om du hellre föredrar det! Ungefär en tredjedel bokar in sig i stuga) Vi löser allt annat runtomkring med aktiviteter, måltider och logistik. Enda skillnaden mot ett ”vanligt” läger är att du sover i ditt eget tält. Alla deltagare har tillgång till ett servicehus med dusch och toalett, samt allmänna ytor.

”Men jag har ju inget tält?”

Det är inga problem, vi löser det med att du bokar bädd i stuga i Friluftsbyn. Begränsat antal platser!

Varför ett löparläger med tält?

Varför inte? Vi tror på gemenskap och därför gillar vi att erbjuda just flerbäddsrum och lägenheter för att verkligen ge våra deltagare möjligheten att lära känna nya människor. Och med ett tältläger blir det desto mer socialt umgänge då alla deltagare kommer spendera den mesta tiden i friluftsbyn tiden utanför träningspassen. Ingen sitter och häckar i sitt tält utan vi är konstant på äventyr och i rörelse tillsammans. Det är speciellt – kom och upplev det! Man kan rentav kalla det ”kollo” för vuxna…

Nivåer

Vi kommer att ha flera ledare på plats och vi kommer att erbjuda flera olika nivåer, mellan 2-3 olika grupper, minst en grupp som blandar gång med löpning och sedan 1-2 grupper för löpare och mycket vana löpare.

Gruppindelningen sker på plats och det går bra att skifta grupp under lägrets gång. Du behöver absolut inte ha massvis av förkunskaper för att kunna vara med på detta läger – alla kan vara med!

För Team Nordic Trail är gemenskap viktigt och många pass körs gemensamt förutom distanspass där vi delar upp efter nivåer.

Utrustning

Team Nordic Trail skickar ut information inför avresa med förslag på packningslista och preliminärt program.


Friluftsbyn och Skuleberget

En av de största sevärdheterna vid höga kusten med massor av möjlighet till aktiviteter är det spektakulära Skuleberget som har världens högsta kustlinje med sina ca 286 meter över havet. Från Skuleberget har man det kanske mest imponerande utblicken över havet och skogen vid Höga Kusten.

Skuleberget ligger i Skuleskogen vars nordöstra del blev nationalpark 1984. Här kan man se spår efter landhöjningen, kalottberget och det stora klapperstensfältet. Team Nordic Trail har valt platsen för att det är helt fenomenal miljö som verkligen bjuder upp till dans under fotsulorna.

Helpension

Inkluderat i priset är helpension med frukost, lunch, eftermiddagsfika samt middagsbuffé från fredag fm till söndag lunch. Stort fokus på bra och god träningsmat.

Hitta hit

Våra deltagare kommer från Sverige och Finland med bil, tåg eller färja. Bil är nog smidigaste sättet att ta sig till Friluftsbyn. Körsträcka nedan:

Stockholm: Körsträcka: 490 km. Körtid: ca 5h 20min
Sundsvall: Körsträcka: 116 km. Körtid: ca 1h 15min
Umeå: Körsträcka: 148 km. Körtid: ca 1h 40min
Göteborg: Körsträcka: 957 km. Körtid: ca 9h 50min

Färja Vasa – Umeå

För våra finska resenärer rekommenderar vi torsdagens färja inkl. en extra natt mellan torsdag – fredag innan lägret sätter igång. Se färjetider här >>

Programpunkter

Innehåll under helgen

Ett läger som sätter upplevelse på schemat!

Följer ni med Team Nordic Trail till Höga Kusten bjuds ni på ett fullspäckat program med många olika pusselbitar. Heldagstur för alla nivåer, toppturer, teknikträning, funktionell och rolig styrketräning; samt inspirerande föreläsningar och lärorika workshops!

Helgdagstur

Under lördagen springer vi självklart långpass i Skuleskogen. Du kommer kunna välja på rutter från 12 km till uppemot maratondeistansen. Vi är ute hela dagen och äter lunch ute.

Föreläsningar

Vi tror på att erbjuda inspirerande pass men även inspirerande föreläsningar! Nyckelorden är alltid inspiration, kunskap och upplevelse. Tidigare föreläsare är Emelie Forsberg (världsmästare Sky running), Nicklas Lautakoski (äventyrare), Andreas Svanebo (framstående traillöpare i Sverige samt Anders Kleist (tidigare rekordhållare av Axa Fjällmaraton och elitorienterare).

Funktionell styrka

Som löpare behöver du vara stark för att klara av att bibehålla god teknik. Därför inkluderar vi alltid styrketräning på våra läger. Styrketräningen är – liksom alla pass – anpassade för alla. Oavsett om du är van vid att befinna dig på gymmet eller ej kommer du att få valuta för detta pass.

Detaljerat program

Skickas till anmälda deltagare under våren. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor. Vi startar kl 10.00 fredag och beräknas vara klara efter lunch söndag

Preliminärt program

Fredag

 • 10.00 – 10.15 Välkomstmöte
 • 10.30 – 12.30 Utforskning av området kring Skuleberget
 • 13.00 – 14.00 Lunch
 • 15.00 – 16.00 Teknikövningar i liftspåret
 • 16.15 – 16.30 Energipåfyllning
 • 16.45 – 17.45 Funktionell styrka
 • 19.00 – 20.30 Middag

Lördag

 • 08.00 – 10.00 Frukostbuffé
 • 10.00 Långpass i Skuleskogen hela dagen
 • 18.30 – 20.00 Middag
 • 20.00 – 20.45 Föreläsning

Söndag

 • 07.30 – 08.00 Morgonlöpning
 • 08.00 – 10.00 Frukostbuffé
 • 10.00 – 11.30 Avslutningspass till toppen av Skuleberget
 • 12.00 – 13.00 Lunch i toppstugan
 • 13.00 – 13.15 Avslutning

Resefakta

Datum: 1-3 juni 2018

Typ av resa: Upplevelselöpning i Världsarvet Höga Kusten

Nivå: Flera nivåer på träningspassen. Vi rekommenderar att du klarar att jogga ca 8-10 km på platten inför lägret.

Pris 2 995 kr (Ca 350 euro)

Icke-medlemmar betalar 3 495 kr

Innehåll paketresa

 • 3 dagar fyllda av äventyr och träning
 • Träningspass på olika nivåer
 • Tillgång till servicehus & dusch
 • Helpension: Från fredag lunch till söndag lunch
 • Tältplats för ditt tält fre – sön (Obs du kan köpa till stugplats)
 • Support och inspiration av ledare från Team Nordic Trail.
 • Alla transfers inom området

Kan köpas till*

 • Bo i delad stuga istället för eget tält (500 kr)
 • Extra natt tors – fre inkl. frukost (350-450 kr)
 • Transfer torsdag-söndag t.o.r Stockholm (695 kr)

Betalningsvillkor

Betalning sker vid anmälan via kortbetalning. Övriga resevillkor ser du i ovan flikar.

 Anmäl dig här >>