Jämtlandstriangeln 12-14 juli 2019

Jämtlandstriangeln för nybörjare 12-14 juli 2019

 

Storulvån, Sylarna och Blåhammaren. Där har du den absoluta kärnan i Jämtlands fjällvärld. Upptäck den med oss du som är nybörjare i fjällen med löparskor!

Leden mellan de tre stationerna, Jämtlandstriangeln, har blivit en älskad modern klassiker. Mitt under högsäsong i de Jämtländska fjällen erbjuder vi en löpning längst med sträckan. Triangeln brukar vanligtvis besökas av vandrare i tunga skor; men vi tar oss fram i löparskor!

Välj att resa med Team Nordic Trail för att säkert besöka fjället; lära känna nya människor och få en ny upplevelse!

Du behöver inte vara van löpare för att vara med; utan alla klarar av denna utmaning! Vi springer och vandrar om vartannat (flera ledare är med och nivåen anpassas efter deltagarna). Totalt är vi ute 47km på 3 dagar på fjället (16-19-12km i dagsetapper), vi blandar in fotostopp, drickpauser och matstopp utöver boende på fjällstationer och prisbelönt mat. På kvällarna genomförs workshops och extra turer efter önskemål och väder. Välkommen att lära känna svensk vildmark i grupp med oss; utmanade, tryggt och upplevelserikt!

Jämtlandstriangeln är den perfekta instegsresan till fjällöpning!

Mer information

Nivåer

Det här lägret är anpassat för dig som inte är van löpare. Och du behöver inte heller vara van vid fjällmiljö. Vi tar hand om allt!

Vi blandar gång med löpning om vartannat och tar oss fram våra distanser. Vi blandar även in lunch på fjället samt en och annan workshop. Du behöver absolut inte ha massvis av förkunskaper för att kunna vara med på detta läger. Vi ser dock helst att du vid några tillfällen sprungit ca 10km. Mer behövs inte!

Utrustning

Team Nordic Trail skickar ut information inför avresa med förslag på packningslista och preliminärt program. Du behöver en ryggsäck som du kan springa med (gärna 20-35 L). Till och från stationerna kommer du att ha med all den packning du behöver för lägret. Tills vidare kan du ta del av mer information via Packningshjälpen >>

Start- och slutpunkt för lägret

Vår utgångspunkt för lägret är Storulvån fjällstation som ligger 16 km från Sylarnas fjällstation. När vi lämnar Storulvån har vi med oss allt vi behöver i våra ryggsäckar för tre dagars övernattning och framfart på fjället. Du kan förvara en väska på Storulvåns fjällstation som kommer att komma väl till pass när vi avslutar vårt läger på söndagen.

Boende fredag-lördag: Sylarna Fjällstation

Sylarna fjällstation ligger 16 km från närmsta väg och på höjden 1035 meter över havet. Stationen är mytomspunnen och trollbindande. Det mäktiga och alpina Sylmassivet har lockat fjällturister sedan 1885 och gör så än idag. På plats finns en butik med basvaror samt bastu, wifi och allrum.

Boende lördag-söndag: Blåhammaren Fjällstation

Blåhammaren ligger på 1 086 meter över havet med en milsvid utsikt mot Sylarna, Helags och de norska gränsfjällen. Hit kommer man på leder från alla väderstreck för maten och fjällvärldens längsta bastuutsikt. Klockan 18 serveras en prisbelönt och omtalad 3 rätters för alla hungriga gäster.

Måltider

Alla måltider är inkluderade på denna resa. Frukost och middag serveras på fjällstationen. Våra luncher packar vi med oss och vi äter dem i lugn och ro ute på fjället. Ute på fjället dricker vi vatten från bäckarna. Vi rekommenderar att du tar med dig energibars och annan typ av energiintag för att täcka upp ytterligare behov för de tre dagarna (det finns också möjligheter att fylla upp behovet från proviantbutikerna på stationerna).

Att tänka på inför lägret

Du bör träna på löpning med ryggsäck inför avresa. Fjällöpning är speciellt, det är inte som att springa på asfalt eller på bana. Vi kommer att anpassa farten efter terrängen samt efter gruppens kapacitet. Tänk på att packa lätt då du kommer att bära med dig din packning. Dagsetapperna kommer att vara utmanande och vi kommer att vara ute hela dagar i den vackra fjällmiljön. Mer information kommer att skickas ut i god tid innan lägret.

Hur hittar jag till Storulvåns fjällstation

Med tåg
Tåget tar dig snabbt och enkelt fram till STF Storulvån och Jämtlandsfjällen. Tåget stannar i Duved och härifrån går busstransfer i samband med nattågets ankomst. Vi springer i anslutning till nattågets ankomst och avgångar. Med andra ord går det bra att ta tåget och vara med på vårt läger.

Busstransfer till Storulvån sköts av Wänseth Buss. Transfer till och från nattåget bokar du in direkt hos dem, www.wansethbuss.se eller via telefon 0647-704 77. Restid med tåg till Duved från Östersund 2 timmar, från Stockholm 8, Göteborg 13 och Malmö 14 timmar.

Med bil
Storulvån ligger 17 km från Europaväg 14 (E14). Två timmars färd från Östersund, en timme från Åre och 1,5 timmar från Trondheim. Från E14 i Enafors finns skyltar mot Storulvån. Sista 8 km går längs kalfjällets kant på nyasfalterad väg, med storslagen vy in över Jämtlandsfjällen! Vid Storulvån finns parkering.

Med flyg
Östersund/Åre flygplats (på Frösön) ligger cirka två timmar bort med bil eller tåg. Trondheim/Vaernes flygplats cirka 1,5 timme bort. Tåg går till Duved.

Programpunkter

Fredag

Samling kl 10.30 på Storulvån fjällstation. Fika och välkomstmöte inför långlöpningen, därefter ”avresa” ihop. Här kan du köpa frukostbuffé om du är tidig på plats.

Vi genomför 16km distanslöpning inkl. stopp för drick – och energipauser. Vi kommer att ha picknickstopp på vägen. I fjällen springer vi inte på tid, utan vi kommer fram när vi kommer fram! Vid ankomst till Sylarna finns möjlighet till bastu och mellanmål i proviantbutiken. Gemensam middag på kvällen. Vi sover i flerbäddsrum.

Lördag

Frukostbuffé och uppladdning. Dagens uppgift är 19km till Blåhammaren. Denna löpning innebär många höjdmeter. Vi springer i gemensam trupp och njuter av fjällen. Den här löpningen pågår under många timmar då vi inte har bråttom och alla ska komma fram. Matsäckslunch halvvägs igenom. På Blåhammaren badar vi bastu med fjällvärldens längsta bastuutsikt i väntan på den berömda och prisbelönta middagen. Här är det högsäsong och fjällstationen är smockfull. Vi sover på golvbädd glada, trötta och möra i benen.

Söndag

Vår sista löpning för lägret är 12km löpning med mycket utförslöpning. Liksom övriga dagar tar vi den tid vi behöver för vårt äventyr. Väl tillbaka på Storulvån duschar vi och äter lunch ihop innan vi kör ett sista kort avskedsmöte. Vi är klara runt 13.00.

Team Nordic Trail reserverar sig för ändringar i programmet

Innehåll paketresa

  • 3 dagar fyllda av fjällöpning och upplevelse
  • 2 nätters boende. Fredag-lördag i på anrika Sylarna Fjällstation, lördag – söndag på fantastiska Blåhammaren fjällstation
  • Helpension från fredag lunch till söndag lunch inkl. berömda 3rätters på Blåhammaren
  • Handduk, linne och lakan ingår
  • Mindre fjällutflykter m. utgångspunkt från stationerna
  • Blandade workshops ex. orientering med karta
  • Guider med god lokalkännedom från Team Nordic Trail

Betalningsvillkor

Vid bokning betalas en bokningsavgift på 250 €  inkl. eventuella tillval. Resterande belopp betalas via separat faktura inom 30 dagar.

RESNAN TOTALTPRIS: 500 €

Anmäl dig nu >>