Mallorca – Serra de Tramuntana

Marraskuu 2020

 

Koe kesä marraskuussa vuoristojuoksun merkeissä Serra de Tramuntanan upeassa maailmanperintökohteessa!

Juuri kun talvi on alkamaisillaan, pidennämme kesää juoksemalla Mallorcan vuoristossa ihanteellisessa juoksusäässä! Juokse rannikkoa reunustavilla ikivanhoilla poluilla, idyllisten vuoristokylien läpi, linnanraunioiden ohi, tammimetsissä ja tuhanteen metriin kohoavien huippujen yli. Päivän juoksulenkin jälkeen palaamme suureen huvilaamme, jossa voit rentoutua uima-altaalla vuoristomaisemaa ihaillen samalla kun oma kokkimme valmistaa maukasta päivällistä.

 

Unesco on luokitellut Pohjois-Mallorcalla sijaitsevan 90 kilometriä pitkän Serra de Tramuntana -vuorijonon maailmanperintökohteeksi. Siellä on laaja polku- ja vaellusreittiverkosto, joka sopii täydellisesti vuoristojuoksuun. Mallorcan korkeimmat huiput kohoavat vain 1 300–1 400 metriä merenpinnan yläpuolella, mutta ne sijaitsevat aivan rannikolla ja muodostavat erittäin näyttävän maiseman, joka houkuttelee niin aloittelevia kuin kokeneitakin vuoristojuoksijoita.

Ohjelmassa on useita juoksupäiviä vuorilla, jolloin tutustumme kaikkein hienoimpiin alueisiin. Lähtöpisteenä on yleensä tunnettu vaellusreitti Ruta de Pedra en Sec (GR 221). Tarjoamme joka päivä kaksi juoksuryhmää/tasoa, joiden matkan pituus ja vaikeusaste vaihtelevat. Ryhmästä riippumatta elämykset ovat aina retkien keskiössä. Kaupan päälle saat hyvää harjoitusta.

Rajoitettu määrä paikkoja

Huvilamme vuoteiden määrän vuoksi paikkoja on tarjolla rajoitetusti. Ilmoittaudu jo tänään ja varmista paikkasi!

Tervetuloa!

Matkapakettiin sisältyy

• Lennot Tukholma/Helsinki – Palma de Mallorca (jos haluat lentää toiselta lentoasemalta, lähetä sähköpostia osoitteeseen info@teamnordictrail.se)

• Kuljetukset Mallorcan lentoasemalta/lentoasemalle sekä kaikkiin ohjelman mukaisiin aktiviteetteihin

• Majoittuminen kahden hengen huoneessa

• Täysihoito (aamiainen, lounas ja päivällinen) kaikkina päivinä

• Oman kokeneen keittiömestarimme valmistama ruoka

• Team Nordic Trailin kokeneet ohjaajat

 

Maksuehdot

Varauksen yhteydessä maksetaan 350 €:n varausmaksu sis. valinnaiset vaihtoehdot. Loppusumma maksetaan laskulla 30 päivän sisällä.

Matkan kokonaishinta: 1500 €

Matkaehdot

 

Matkan taso?

 

Matka sopii sinulle, joka harrastat juoksua säännöllisesti. Vauhdilla ei ole väliä ja matkojemme pääosassa ovat elämykset, mutta tulemme olemaan useimpina päivinä ulkona 2–6 tuntia ja vaihtelemaan juoksun, hölkän ja vaeltamisen välillä. Tarjoamme joka päivä kaksi eritasoista ryhmää, joiden matkan pituus ja vaikeusaste vaihtelevat. Jotta voit osallistua matkalle, sinulla tulee olla hieman aiempaa kokemusta teknisestä ja mäkisestä maastosta sekä lenkeistä, joissa olet ollut liikkeessä 2–3 tuntia. Jotta voit osallistua ryhmään, joka juoksee pitempiä ja hieman vaativampia matkoja, sinun tulee harjoitella juoksua 2–3 kertaa viikossa tai useammin, juosta säännöllisesti pitkiä matkoja ja sinulla

tulee olla aiempaa kokemusta vuorilla ja tuntureilla juoksemisesta. Voit tietenkin vaihtaa ryhmää päivittäin. Lisätietoja alustavista päiväretkistä voit lukea ohjelmasta.

 

Lentomatka

Matkan hintaan sisältyy lento Helsingistä / Vaasasta Palmaan.

Lentoajat

Päivitetään lähiaikoina.

 

Varusteet

Team Nordic Trail lähettää tietoa matkasta sekä varustelistan ja ohjelman noin kuukausi ennen lähtöä.

Kysyttävää? Liity mukaan matkan Facebook-ryhmään. Ryhmässä voit esittää kysymyksiä, suunnitella yhteiskuljetusta lentoasemalle ja tutustua muihin osallistujiin jo ennen matkaa. Jos sinulla on kysymyksiä, joita et halua esittää ryhmässä, voit milloin tahansa lähettää meille sähköpostia osoitteeseen info@teamnordictrail.se.

 

Yhdessäolo ja elämykset

Yhdessäolo ja elämykset ovat kaikkien matkojemme avainsanat! Mallorcan matkalla majoitumme samassa talossa, syömme useimmat ateriat yhdessä eikä ketään jätetä jälkeen juoksuretkillä. Ohjelmassa mainittujen aktiviteettien lisäksi järjestämme paljon yhteisiä spontaaneja aktiviteetteja ja tempauksia. Jos kaipaat hieman omaa aikaa matkan aikana, lupaamme että siihenkin on mahdollisuus

Matkan pituus, aika tai vauhti eivät ole koskaan tärkeimpiä juoksumatkoillamme, vaan keskitymme elämyksiin, juoksemisen iloon ja kokemuksen jakamiseen muiden ryhmäläisten kanssa.

 

Mallorca

 

Mallorca on Baleaarien saariryhmän suurin saari Välimerellä, ja se sijaitsee noin 300 kilometrin päässä Espanjan rannikosta. Saarella on noin 900 000 asukasta, joista kolmasosa asuu Palmassa, joka on pääkaupunki ja Mallorcan suurin kaupunki. Mallorcalla on ollut asutusta lähes 6 000 vuotta. Ennen kuin siitä tuli osa Espanjaa, saarta hallitsivat niin foinikialaiset, kreikkalaiset, roomalaiset kuin mauritkin, mikä näkyy saaren arkkitehtuurissa ja kulttuurissa. Sekä espanja että katalaani ovat Mallorcan virallisia kieliä, mutta useimmat asukkaat puhuvat pääasiassa katalaanin paikallista murretta, nk. mallorquinia.

Mallorca on suomalaisille tuttu aurinkolomakohde. Mallorcalla vierailee vuosittain miljoonia turisteja. Vaikka yhä useammat turistit ovat huomanneet, että saarella on paljon muutakin tarjottavaa kuin Palma ja hiekkarannat, vaeltajia näkyy hämmästyttävän harvakseltaan Serra de Tramuntanassa, jossa oleilemme matkamme ajan.

Mallorcalla on tyypillinen välimerenilmasto, joka on aurinkoinen ja vähäsateinen. Maaliskuun puolivälissä lämpötila on päivällä 13–18 astetta (korkealla vuoristossa on hieman viileämpää), ja kuukaudessa on alle viisi sadepäivää. Toisin sanoen meitä odottaa täydellinen juoksusää!

 

Serra de Tramuntana

 

Serra de Tramuntana on vuorijono Mallorcan pohjoisosassa. Sen pituus on melkein 90 km, ja se ulottuu lounaassa sijaitsevasta Andratxista koillisessa sijaitsevaan Pollençaan. Unesco julisti Tramuntanan vuonna 2011 maailmanperintökohteeksi ainutlaatuisen kulttuurimaisemansa vuoksi. Alueella on hiekkarantoja syrjäisissä merenpoukamissa, ikivanhoja raunioita, korkeita vuorenhuippuja, vaikeapääsyisiä pieniä vuoristokyliä ja reheviä rautatammiametsiä. Tramuntanassa on saaren rikkain ja monipuolisin eläimistö ja kasvillisuus. Juoksulenkeillä voit nähdä muun muassa villivuohen, kalasääsken, lumikon ja korppikotkan.

Saaren korkeimmalle huipulle Puig Majorille (1 445 mpy) kiipeäminen on kielletty, koska se on armeijan aluetta. Matkamme aikana on kuitenkin mahdollisuus vierailla useilla muilla Tramuntanan tuhanteen metriin kohoavilla huipuilla, joita ovat esim. Penyal des Migdia, Puig de Massanella ja Galatzó. Tramuntana on suosittu alue sekä vaeltajien että pyöräilijöiden keskuudessa polkujensa, vaellusreittiensä, mutkikkaiden vuoristoteidensä ja henkeäsalpaavien maisemiensa ansiosta.

 

MATKAN HINTA ON 1 400 EUROA.

 

KIINNOSTUSILMOITUS: info@teamnordictrail.se

( Lennot Helsingistä ja Vaasasta )