Mallorca Serra de Tramuntana november 2020

Upplev sommar i november med bergslöpning i det spektakulära världsarvet Serra de Tramuntana!

 

OBS! Avresa från  både Vasa och Helsingfors.

 

Precis när vintern börjar göra intåg så förlänger vi sommaren med bergslöpning på Mallorca i idealiskt löparväder! Spring på uråldriga stigar längs med kusten, genom idylliska bergsbyar, förbi slottsruiner, i ekskogar och över tusenmeterstoppar. Efter dagens löptur återvänder vi till vår stooora villa med bergsutsikt där du kan slappa vid poolen medan vår egen kock förbereder en god middag.

TNT Mallorca0217

Den 90 km långa bergskedjan Serra de Tramuntana på norra Mallorca är klassat som världsarv av UNESCO och har ett stort nätverk av stigar och vandringsleder perfekta för bergslöpning. De högsta topparna på Mallorca mäter inte mer än 1.300-1.400 möh men deras läge precis vid kusten skapar ett väldigt dramatiskt landskap som bjuder på spektakulär löpning för såväl dig som gör debut i bergen som för den erfarne bergsgeten.

På programmet står flera löpdagar i bergen då vi utforskar de allra finaste områdena, oftast med den välkända vandringsleden Ruta de Pedra en Sec (GR 221) som utgångspunkt. Varje dag erbjuds löpning i två grupper/nivåer med olika distans och svårighetsgrad men där upplevelsen alltid står i centrum oavsett grupp. Bra träning får du på köpet 🙂

Begränsat antal platser

Utifrån antalet bäddar i vår villa finns det ett begränsat antal platser på resan. Anmäl dig redan idag för att säkra din plats!

Välkommen!

TNT Mallorca0255

Innehåll paketresa

  • Flyg t/r Stockholm / Vasa / Helsingfors – Palma de Mallorca (vill du flyga från annan ort – kontakta oss på info@teamnordictrail.se)
  • Transfers från/till flygplats på Mallorca samt för alla aktiviteter enligt program
  • Boende i dubbelrum samtliga nätter
  • Helpension (frukost, lunch och middag) alla dagar
  • Mat lagad av vår egen köksmästare med erfarenhet från stjärnkrogar
  • Erfarna ledare från Team Nordic Trail
  •  

Betalningsvillkor

Vid bokning betalas bokningsavgift på 350 €  inkl. eventuella tillval. Resterande belopp betalas på faktura inom 30 dagar.

Resans totala pris: Uppdateras inom kort.

Ta del av våra resevillkor.

Nivå på resan?

Det här är en resa för dig som tränar löpning regelbundet. Tempo är helt oviktigt på våra turer och upplevelsen är i fokus men ett flertal dagar kommer vi vara ute i 2-6h och växla mellan löpning, jogg och vandring. Varje dag erbjuder vi grupper i två nivåer med olika totaldistans och svårighetsgrad. För att delta på resan tror vi att du har lite tidigare erfarenhet av löpning i teknisk och kuperad terräng och turer där du varit i rörelse i 2-3 timmar. För att kunna delta i gruppen som springer de längre och lite mer krävande turerna tror vi att du löptränar 2-3 gånger per vecka eller mer, springer regelbundna långpass och har tidigare erfarenhet av löpning i berg och fjäll. Självklart kan du växla grupp från dag till dag. Du kan läsa mer om de preliminära dagsturerna i programmet.

IMG_4556

 

Flygresa

I resans pris ingår flyg Helsingfors-Palma t/r.

Flygtider

Uppdateras inom kort.

Utrustning

Team Nordic Trail skickar ut information inför avresa med förslag på packningslista och program ca 30 dagar innan avresa.

Frågor?

Gå gärna med i vår facebook-grupp för denna resa. Där kan du ställa frågor, styra upp samåkning till flygplatsen och lära känna andra deltagare redan innan resan. Om du har frågor du inte vill ställa i gruppen är du självklart välkommen att kontakta oss på info@teamnordictrail.se när du vill.

Gemenskap och upplevelse

Gemenskap och upplevelse är nyckelorden för alla våra resor! Under våra dagar på Mallorca bor vi tillsammans i samma hus, äter de flesta måltiderna gemensamt och ingen lämnas ensam på efterkälken under våra löpturer. Det blir garanterat en hel del gemensamma spontana aktiviteter och påhitt utöver de du finner i programmet men om du känner för lite egentid för dig själv under resan så lovar vi att det finns möjlighet till det också 🙂 På våra löparresor är aldrig distans, tid eller tempo det viktiga, utan vi fokuserar istället på upplevelser, löparglädje och att få dela detta med de andra i gruppen.

Mallorca tramuntana

 

Mallorca

Mallorca är den största ön i ögruppen Balearerna i Medelhavet och ligger 30 mil från den spanska kusten. Ön har ca 900.000 invånare varav en tredjedel bor i Palma som är huvudort och Mallorcas största stad. Mallorca har varit bebodd i nästan 6.000 år och härskats av såväl fenicier, greker, romare som morer innan den blev en del av Spanien vilket märks inom både arkitektur och kultur. Både spanska och katalanska är officiella språk men de flesta invånarna talar primärt en uppsjö av olika lokala dialekter av katalanska, s.k. mallorquinska.

I Sverige kanske Mallorca är mest känt som ett av ”våra” första och äldsta resmål för charterresor med sol och bad i centrum. Mallorca besöks av miljontals turister årligen och även om fler och fler upptäcker att ön har väldigt mycket mer att erbjuda utöver Palma och sandstränder så är det förvånansvärt glest mellan vandrarna i Serra de Tramuntana där vi håller till under vår resa.

Mallorca har typiskt Medelhavsklimat med mycket sol och lite nederbörd. I mitten av mars är det 13-18 grader på dagen (något svalare högre upp i bergen så klart) och normalt mindre än fem regndagar per månad. Med andra ord är det perfekt löparväder som väntar oss!

TNT Mallorca0206

 

Serra de Tramuntana

Serra de Tramuntana är en bergskedja på norra Mallorca och sträcker sig nästan 90 km från Andratx i sydväst till Pollença i nordost. Tramuntana utsågs 2011 till världsarv av UNESCO pga sitt unika kulturlandskap. I området finns allt från sandstränder i undangömda havsbukter och uråldriga ruiner till höga bergstoppar, otillgängliga små bergsbyar och frodiga stenekskogar. I Tramuntana finns det rikaste och mest varierade djur- och naturlivet på ön och på löpturen kan du få syn på bl.a. vildget, fiskgjuse, vessla och svartgam.

Den högsta toppen på ön, Puig Major (1.445 möh), är inte tillåten att bestiga då den är militärt område, men under vår resa finns möjlighet att besöka många av de andra tusenmeterstopparna i Tramuntana, bl.a. Penyal des Migdia, Puig de Massanella och Galatzó. Tramuntana är ett populärt område för såväl vandrare som cyklister pga sina många stigar, vandringsleder och snirkliga bergsvägar med hisnande vyer.

RESANS PRIS 1500 Euro.

Avresa från både Vasa och Helsingfors!

INTRESSEANMÄLAN: info@teamnordictrail.se